December 17, 2013

Pečeme s Lonnie | Perníčky.

Ahojky krásky :)...Jelikož se nám blíží Vánoce a někdo peče na poslední chvíli, mám tu pro vás recept na perníčky. Co jsem tak různě četla, tak každý dělá perníčky jinak, takže vám tu dám dnes další typ do sbírky, jak děláme perníčky u nás doma :).Letos jsem se do toho poprvé pustila úplně sama, obvykle pečeme společně s mamkou, ale když jsem letos doma a mám hodně času, tak jsem chtěla mamce pomoct, aby se s tím pak nemusela plácat ona :). Toto je tedy první díl mého pečení, celkem budou tři ;).
Nejdříve smícháme vše sypké a poté přidáváme to tekuté. Já jsem si těsto nejdříve trošku spojila pomocí vařečky, ale poté jsem si směs vyklopila na vál a hnětla ji rukama, dokud se z toho nestala taková tuhá, ne moc lepkavá hmota.


Já jsem si těsto rozdělila na dvě půlky, aby se mi s ním lépe pracovalo a poté jsem těsto rozválela.


No a pak už jen vykrajujeme libovolné vzory.


Vykrájené vzory dáme na plech s pečícím papírem a potřeme je rozkvedlaným vajíčkem. Pečeme na 150 °C do takové zlatohnědé barvy.



Nakonec zdobíme polevou, kterou si připravíme z bílků a přes sítko přesypaného moučkového cukru. Obě ingredience mícháme, dokud z toho nevznikne taková polotekutá bílá poleva bez hrudek. Můžeme vytvořit i různé barvy přidáním potravinářského barviva.


Dobrou chuť ! :)



4 comments :

  1. Louní krásné perníčky určitě je zkusíme doma :) Super recept :)

    ReplyDelete
  2. Vypadají krásně, hned bych si dala!:)

    ReplyDelete
  3. Ahoj, tak ty vypadají nádherně :) úplně cítím tu perníčkovou chuť a sbíhají se mi sliny. Já letos upekla jen perníkovou chalupu, kterou ovšem nechci sníst, ale to asi nevydržím :D

    ReplyDelete

Děkuji moc za všechny komentáře :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...