January 5, 2019

CÍLE PRO ROK 2019

AHOJKY KRÁSKY 💗

Vítám vás u prvního článku v roce 2019 😊. A doufám, že nebude poslední, jelikož mám chuť zase začít blogovat. 
Blog mě vždycky hrozně bavil a vlastně jsem s ním začínala, než jsem přešla na YouTube. Bavilo mě psát recenze, sdílet líčení, tvoření nehtů nebo jen tak nějaké nahodilé střípky z mého života. Dříve na to samozřejmě bylo více času i chuti, jelikož jsem bydlela u rodičů, studovala nebo byla nějakou dobu doma. 
Teď už je to samozřejmě o něčem jiném, máme vlastní dům, který si postupně vylepšujeme k obrazu svému, pracujeme na zahrádce nebo se věnujeme naší kočičce. 
Už dlouho přemýšlím, že bych se do blogování znovu pustila, takže jsem tady a píšu první článek 😇.


Jako většina lidí si i já dávám nějaké předsevzetí (tedy já tomu nerada říkám předsevzetí, spíše cíle nebo věci, na které se chci zaměřit). A tady je takový seznam, na čem chci zapracovat.

1. LÉPE JÍST

Strava je základ a chtěla bych se ni na více zaměřit. Zařadit do jídelníčku více zeleniny a bílkovin a jíst pravidelně a zdravěji. Dodržovat pitný režim a pročistit tělo, abych se už konečně zbavila akné, které mě už tak dlouho trápí. Dostala jsem k Vánocům Chlorellu, která je super na pročištění těla, zlepšení trávení a zároveň i zlepšuje pleť. Už jsem ji jednou vyzkoušela a měla jsem dobré výsledky, takže jsem ji teď zařadila jako doplněk té zlepšené stravy a společně to snad zafunguje. Doporučuje se při jejím užíváná zvýšit příjem tekutin, takže to dodržuji a je to dost jednoduché, protože mám po ní hroznou žízeň a tělo si samo řekne, že chce napít a nemusím se nějak přemáhat.

2. VÍCE SE HÝBAT
Nepatřím k těm, kteří po Novém roce začnou hubnout, aby tak shodili přebytečná kila po Vánocích. 
S váhou nic upravovat nepotřebuji, spíše chci tělo zpevnit a dodat mu pravidelný pohyb a nějakou tu záplavu endorfinů. Baví mě cvičení na orbitreku, takže ho chci více používat a až bude hezky, tak můžeme s Tomem vyrazit na kola, chodit na procházky a například zase hledat kešky.

3. JEZDIT NA VÝLETY
Jelikože máme rádi Českou Republiku, tak se chceme podívat na nějaká pěkná místa a udělat si tak více pěkných výletů. Chtěli bysme se podívat i do Paříže a projít si tam památky, tak snad to letos klapne :).

4. UDRŽOVAT POŘÁDEK
Já jsem byla odjakživa bordelář a měla jsem vždy tendenci nechávat věci tak, jak mi odpadly od rukou. Pak se to vždy nakupilo a trvalo dlouho, než jsem všechno zase uklidila a o to víc se mi do toho nechtělo, když toho bylo tolik. Ale ten pocit uklizeného domu je k nezaplacení, takže se na to chci více zaměřit a uklízet průběžně, abych toho pak naráz neměla tolik.

5. ZASE BLOGOVAT
Chci se zase vrátit k blogování. Nechci se k tomu nutit a ani psát jeden článek za druhým, ale jednou za čas napsat nějakou tu recenzi nebo třeba přidat fotky, protože se i  ke starým článkům neustále ráda vracím a prohlížím si je, například co jsem používala v tu dobu a jak mi co sedlo. Přeci jen bloguji od roku 2012 a od té doby se toho hodně změnilo, tak se ráda dívám, jak šel čas :)

6. ZVELEBIT ZAHRÁDKU
V loňském roce se toho tolik dělo, že jsem na zahrádce stihla akorát tak zasázet nějakou zeleninu, pak ji sklidit a to bylo asi tak vše. Letos bych ale chtěla zahradu trošku vylepšit, zasadit tam nějaké okrasné keře a túje, udělat nějakou okrasnou skalku a zkrátka to tam zvelebit, aby to bylo pěkné a ne jen funkční. Více bych se měla věnovat plevelu a nenechávat ho všude růst, protože to je pak na hooodně dlouho, než se všechen vytrhá, takže ho vytrhávat průběžně a nebude mě to alespoň stát tolik času. Pak už si s Tomem můžeme užívat grilovačky, které máme moc rádi :).

Určitě by se toho našlo i víc, na čem zapracovat, ale tohle jsou ty hlavní věci, kterým se chci věnovat.

A jaké jsou vaše cíle pro tento rok? 😊


9 comments :

  1. Krásný článek, držím palce v blogování, a těším se na další články 👍😊😊 tvůj blog a youtube kanál mě moc baví 💙

    ReplyDelete
  2. Doufám, že se případně můžeme těšit na vlogy z Paříže. 😊

    ReplyDelete
  3. Chlorellu se spirulinou beru vždycky na jaře taky. Sice se mi kolegyně v práci smějou (jsou to vědkyně, takže tomu nevěří), ale mě tahle kombinace řasy a sinice zbavila silné alergie na březový pyl. Takže na ně nedám dopustit, ostatní benefity jako pročištění organismu jsou už jen třešnička na dortu :) jediné, co mě překvapuje, že po ní máš hroznou žízeň :O to já vůbec nemám, možná zkusit jinou značku nebo se poradit v lékárně? I když asi záleží, jestli obecně piješ málo, tak by to by mohlo být vysvětlení. Ja piju docela dost, ale stejně mě ta žízeň, kterou zmiňuješ, trochu polekala :D tak držím palce, ať se ti co nejvíc cílů podaří splnit! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alespoň mě to nutí pořádně pít :D měla jsem žízeň i po detoxikačních přírodních tabletách z lékárny . však i doporučují zvýšit příjem tekutin, tak asi proto :) děkuji :)

      Delete
  4. To je dobře, že chceš víc uklízet, už je vidět, že na úklid moc nejsi, je to ve spoustě videí, jako prach, špinavá podlaha, drobky a kolečka od pití na kuch. lince apod. Já ti to nikdy nechtěla psát pod video, aby ses neurazila :( Ale je dobře, žes na to přišla sama, těším se na vlogy z hezky uklizeného domečku bez viditelné špíny... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Já na něj nikdy moc nebyla a hrozně mě to rozčilovalo :D chci na tom zamakat :)

      Delete
  5. Pěkné cíle, je fajn si takhle všechno zrekapitulovat. Já si dělám nástěnku vizí :)

    ReplyDelete

Děkuji moc za všechny komentáře :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...