September 2, 2016

RADUJTE SE Z MALIČKOSTÍ !!


AHOJKY KRÁSKY ☺



Už je zase září ... tento rok neuvěřitelně utíká a ani se nenadějeme a budou tu zase Vánoce. Moje první bez rodičů, kterých se trošku obávám, ale zároveň se těším, že si je konečně uděláme s Tomem v naší vlastní režii :). Ale nevím, proč tu teď v létě vlastně řeším Vánoce ... otočme list :D

Máme tu pátek ...KONEČNĚ... neskutečně se vždycky po týdnu těším na víkend (kdo ne?), protože v práci musím neustále přemýšlet, kde mám řidiče, kam mi jedou, řešit problémy, že zase něco nestíhají, pořád vyvolávat a něco zařizovat a vlastně ani doma si od toho neodpočinu, protože nad tím zase musím přemýšlet, jestli stíhají, takže je to neustálý koloběh. Baví mě to, ale i když se to nezdá, tak je to docela vyčerpávající a víkend je jediný čas, kdy na nic nemusím myslet a můžu konečně chvilku vypnout. Mám strašnou radost, když si o víkendu můžu pustit super seriál nebo nějaký pěkný film. Je to tak super, když vím, že mě u toho nebude nikdo rušit smskama a telefonátama ... krásný pocit ☺.

Vždycky jsem bývala docela pesimistický člověk, všechno jsem viděla černě. Když se mělo stát něco hezkého, tak jsem si hned automaticky říkala, že se určitě zase něco pokazí a pak mi to nevyjde. No a jako zákon schválnosti ... to samozřejmě nevyšlo. Smířila jsem se s tím, že mi zkrátka nikdy nic vycházet nebude a byla jsem z toho smutná. Jenže postupem času jsem z toho už byla docela přepadlá a říkala si, že to tak nejde dál, že bych z toho života nic neměla, když bych byla pořád jen přepadlá z toho, že mi něco nevyjde. Snažila jsem se to změnit, dívat se na svět jinýma očima, radovat se i z úplně obyčejných věcí a udělat si ten život zkrátka hezčí. Užívat si svět, i když třeba není zrovna růžový. 

A ono se to vážně naučit dá. Už je to několik let, co se z pesimisty stal optimista a neustálý smíšek :D. Snažila jsem se mít ze všeho radost, ono to asi zní hrozně debilně, ale ani nevíte, jak vám to zlepší a rozradostní den. Ono to vlastně nemusí pomáhat jen vám. Když máte dobrou náladu, ostatní lidi to z vás vycítí a hned se dobrá nálada přenese i na ně. A mám z toho pak ještě větší radost, když vím, že můžu rozradostnit den i někomu dalšímu. Snažte se soustředit na to dobrý, co se kolem vás děje a to špatné řešit co nejméně. Jde to zprvu špatně, ale časem se do toho dá dostat. RADUJTE SE Z MALIČKOSTÍ!! Jde to a už to dělám úplně automaticky. Mám vlastně radost i z úplných kravin. Načnu novou zubní pastu a mám z toho radost, čistě povleču postel a mám radost a mám radost i když koupím třeba nový čistič na záchod a poprvé ho vyzkouším .. ano, i to mě dělá šťastnou :D.

Po většinu času mám díky těmto maličkostem dobrou náladu. Díky tomu se občas i na ulici usmívám na cizí lidi .. jenže u toho občas asi vypadáte jako blázen, že se na vás ostatní spíše zašklebí, že proč se na ně ta divná holka směje, ale mně to dělá radost a ještě hezčí je, když vám úsměv třeba někdo zpátky oplatí :).

Tohle je základ. Pokud jde třeba o důležitější životní situace, tak zkuste si říct tohle:,, Určitě to vyjde, věřím tomu, no a když ne, tak se prostě nic strašnýho nestane." Řídím se jednoduchým heslem VŠECHNO ZLÉ JE K NĚČEMU DOBRÉ. Je obyčejné, ale já mu věřím a vždycky se mi potvrdí. Kdybych nedělala autoškolu na třikrát, tak nepoznám Toma a nemám tak úžasného přítele, se kterým bych si mohla plánovat budoucnost. Kdybych si neprošla pracovní pohovory a pokaždé mě neodmítli, tak bych teď neměla práci, která mě baví. A takhle si to říkám pořád a věřte mi, opravdu to pomáhá, nejsem kvůli všemu pořád tak vystresovaná, jsem klidnější a mnohem veselejší. Je jasné, že občas se taky cítím bezmocná a nevidím všude jen růžové obláčky, ale už se to stává jen minimálně :).

Teď, jak jsem začala cvičit a lépe se stravovat, tak jsem ještě o to šťastnější, že se cítím líp, ale o tom až v jiném článku. Zkrátka zkuste to, nebudete toho litovat. I z věčného pesimisty se může stát pozitivní člověk, jsem tomu příkladem :). Takže BE HAPPY JAK DVA GREPY :)



6 comments :

  1. ono je někdy těžké být pořád pozitivní, když máš doma fakt vážné problémy a když je řešíš, často na ně myslíš, na to špatné.. já teď jen doufám, že se všechno brzy vyřeší a bude zase líp a práce i když mě úplně nenaplňuje tak, jak bych si představovala mi představuje aspoň na chvíli vypustit ty špatné myšlenky a pobavit se tam s těmi lidmi a zasmát se s nimi a nechat venku všechny ty starosti i když je to někdy dost těžké.

    ReplyDelete
    Replies
    1. To chápu, že když jsou problémy doma, tak to tak snadno nejde, ale je fajn si něčím alespoň trošku zlepšit náladu :)

      Delete
  2. moc pěkný článek - v mnohém to mám společné.
    http://zivotpodlem.blog.cz/
    Marí

    ReplyDelete
  3. Ahojky, super článek. Ráda sleduju tvůj život na Youtube. A je vidět, že jsi opravdu šťastná.

    ReplyDelete

Děkuji moc za všechny komentáře :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...