August 25, 2016

ZMĚNA JE ŽIVOT ANEB UŽ NEBUDU PECIVÁL...

AHOJKY KRÁSKY ☺


Už je načase, abych ze sebou něco začala dělat, abych se ve třiceti vůbec mohla pohnout a nelezla o berlích. Ano, až takhle zoufale na tom jsem. Stále mě bolí hlava, mám zablokovaný krk a vůbec si pořád stěžuju, jak mě píchne tam a tam. Je mi teprve 22, ale občas mi přijde, že moje babička je daleko vitálnější, než já. A čím to je způsobeno? No budu upřímná ... je to zkrátka tím, že jsem lenoch obecný a nedokázala jsem se nikdy k něčemu dokopat. A když už se mi to někdy povedlo, tak mi to vydrželo zhruba týden a já byla zase zoufalá, že jsem to nezvládla a opět se na nějakou snahu vybodla. V tomto článku se dozvíte, co jsem dělala nebo dělám špatně a jak se to snažím změnit ☺



Sport mi nikdy nic neříkal, naši mě k němu ani nikdy nevedli a tak jsem neměla důvod něco takového vůbec zkoušet. Tělocvik jsem nenáviděla a byla jsem v tom i hrozně levá. Zadýchám se i při chůzi do schodů a při dobíhání na autobus jsem div neomdlévala. 

Když na Instagramu, YouTube nebo na blozích vidím, jak každý cvičí, jí zdravě a má vypracovaný tělo, tak si říkám, že tohle já nikdy nedokážu, nebaví mě cvičení, nechce se mi jíst zdravě. Ale ono je to právě všechno o tom pozitivním přístupu a musíte si říct, co od toho všeho vlastně očekáváte. Nechci to dělat pro to, abych zhubla a měla viditelný buchtičky na břiše, ale jde mi hlavně o zdraví. Abych právě nebyla ve třiceti shnilá a mohla se vůbec hýbat. Už se dál nechci tak hrozně zadýchávat při sebemenší tělesné aktivitě. Nechci, aby mě při každém pohybu něco bolelo. Chci tělo zpevnit. Musím s tím už zkrátka něco udělat!!!. Chtěla bych zpevnit a vyrýsovat hlavně nohy a boky, jelikož jsem prostě postavou obří hruška. Jak už jsem se odblokovala od velkého stresu, tak jsem začala více jíst a ono se to holt ukládá do boků, kor když se člověk nehýbe a má sedavou práci, tak to asi z těla jen tak neodejde. Od pasu nahoru jsem hubeňoučká a i když dole nejsem nějak oplácaná, tak v poměru s vrškem to dole působí hodně rozjetě a vůbec se mi to nelíbí. Takže chci zadek a stehna  trochu zpevnit (ne zhubnout) :).

S jídlem to taky nebylo zrovna valné. Jedla jsem nepravidelně, maso skoro žádné a k tomu vlastně minimum bílkovin a navíc hodně nezdravě. Smažená jídla u mě byla na denním pořádku, hranolky a brambůrky, to bylo moje. Zeleniny a ovoce jsem vlastně také moc nejedla a po většinu času jsem se cpala hlavně namazanými rohlíky a to mě už přestalo bavit. Také tekutin jsem moc neměla, zvládla jsem vypít jednu skleničku vody za den a neměla jsem vůbec žízeň. To bylo úplně špatně. Ale s radostí musím říct, že tento problém jsem už odstranila a jsem za to neskutečně šťastná :). Naučila jsem se mít přes den automaticky žízeň. Byl to sice boj, ale byla jsem trpělivá a nutila se pořádně pít a postupně přidávat víc a víc vody a ono to nakonec šlo. Teď už nevypiju jen jednu skleničku vody, ale minimálně 1,5l za den a snažím se pořád zlepšovat a zlepšovat. Už mi tělo samo řekne, že má žízeň, takže to beru jako velký pokrok a jsem na sebe pyšná, že jsem to vydržela a nevzdala to ☺. S jídlem už jsem to také zlepšila, ještě mám co dohánět, ale je to na dobré cestě. Hrozně jsem si teď oblíbila saláty, neustále v nich něco obměňuji a zkouším různé kombinace. Saláty si teď dělám i několikrát týdně a hrozně mi zachutnaly. Jím hlavně pravidelně a zařadila jsem i nějaké to ovoce i zeleninu.

Chci to stejným způsobem udělat i s tím cvičením a začínat postupně. Já totiž vždycky zkoušela takové ty 30 dní challenge, při čemž jsem byla už třetí den odrovnaná, nebavilo mě to a proto jsem to vzdala. Já se chci po cvičení cítit dobře, mít dobrou náladu a dělat to pro radost a zdraví, ne proto, že musím nebo abych rychle měla všechno vypracovaný .... to by pak nikam nevedlo. Nedám si hned ze začátku ty nejtěžší cviky. abych se pak týden nemohla hýbat. Začnu pozvolna. Už jsem si i našla cviky, které mě baví a zdají se mi účinné.

Takže nějak takhle začínám a tentokrát to hrozně moc chci dodržet, protože chci být zdravá a ještě nějakých těch pár let vydržet, haha ☺.

Pokud jste dočetli až sem, tak moc děkuji ♥. Chtěla jsem se Vám vypovídat, jak to teď vlastně mám a co mám v plánu, tak držte palce, ať vydržím :).


10 comments :

  1. Moc pěkná motivace i pro ostatní. Určitě nejsi první ani poslední kdo má takový problém ale důležité je začít a dělat to pro sebe. :)
    Držím palce ať ti to vydrží co nejdéle. :)
    ((http://cosmeticsgabriss.blogspot.cz/))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Chci žít zdravě a nedělat to z donucení, ale automaticky :).Děkuji :)

      Delete
  2. Máš pravdu,sice mi není 22,ale bojím se toho samého. A vím, že být hruškou není nic pěkného (sama ji jsem). Ale musím uznat, že jsi i mě ultramega lenocha trochu nakopla k něčemu zdraví prospěšnému. Vím, že tenhle článek si přečtete hodně lidí, a tak jsem se chtěla zeptat jestli bys sem nějaké ty cviky nedala :-). A jestli budou nějaká videa ohledně tohoto typu článku. Jinak Ti držím palce. A. Věřím, že to zvládneš dodržet. Mám ráda tvoje a Tomovi vlogy,takze tak. Pokračujte:-) Měj se fajn, a hezkej zbytek dne :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. To pak člověk vypadá jako Ferda mravenec a to sem i vážně nelíbí :). Cviky bych spíše dala do videa, ale až se je pořádně naučím a zajedu si nějaký režim :). Moc děkuji :)

      Delete
  3. skvělý přístup, taky chci se sebou něco dělat začít se jinak stravovat atd, tak snad se mi to povede :), natočíš nějaké recepty na ty saláty ? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alespoň v tom nebudu sama :). Na saláty video plánuji :)

      Delete
  4. Držím ti pěsti a těším se na tvé výsledky. Já jím celkem zdravě, ale chtělo by to i cvičit, jen nemám v Třebíči s kým chodit. Loni jsem chodila do posilky v Borovině a bylo to na postavě hodně znát. Teď jsem rok nebyla a celá jsem povolila a roztekla se, i když jsem nepřibrala. Takže na podzim musím sehnat nějakou parťačku na cvičení a zase budu muset vyrazit a něco taky začít dělat :-) samotná bych se tam asi chodit neodvážila a nebavilo by mně to...

    ReplyDelete
  5. Moc podařený článek, úplně jsem se v něm našla.. Taky se k ničemu nedokážu dokopat, nebo lépe řečeno, nemám tu vůli, abych nějaký pravidelný pohyb/jezení zdravěji pravideně nějakou delší dobu dodržovala.. Třeba s tím cvičením - taky jsem zkoušela nějaké 30ti denní challenge, ale bez úspěchu, po pár dnech (někdy i doslova) mě to přestalo bavit, musela jsem se do toho nutit a absolutně jsem z toho neměla radost.
    Teď jsem se zase dostala do fáze, kdy bych chtěla se sebou něco udělat, ale místo challengí si raději pustím nějaká jiná videa, abych cviky mohla střídat podle nálady.. Zrovna předevčírem jsem cvičila výzvu na břicho podle Peti z Blog by P - a to mě bavilo moc! Uvidím, jak tohle moje odhodlání bude pokračovat dál, ale doufám, že tentokrát to zas hned po pár dnech nevzdám..
    Každopádně tobě držím moc palce a těším se na výsledky! :)

    Another Dominika

    ReplyDelete
  6. Je určitě dobré, že sis uvědomila nějaké chyby ve stravování a v životním stylu. Mi je 28 a mám za sebou rehabilitace se zády a další jsou přede mnou. Sedavé zaměstnání není žádný med a za pár let to jde fakt znát. Zatím to řeším občasnými procházkami a snažím se jíst taky zdravě (i když mi to občas ujede). Prý má změna probíhat postupně, aby se z toho tělo vzpamatovalo. Tak přeji hodně štěstí, aby ti to dlouho vydrželo :-)

    ReplyDelete
  7. To je ako keby som to sama písala! Stotožňujem sa úplne s každým slovom, čo si napísala v tomto článku. Písala si ho už pred nejakým časom a ja dúfam, že sa ti darí :) Ja som teraz ešte len na úplnom začiatku a teraz si mi veľmi pomohla s motiváciou :) Ďakujem ♥

    ReplyDelete

Děkuji moc za všechny komentáře :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...