August 11, 2014

Souboj | Catrice Camouflage Cream vs. Alverde Cream To Powder Concealer.

Ahojky krásky :)... Dáme si zase souboj ? Tentokrát to bude hodně zajímavý souboj, o který jste si dokonce i psali, takže se někdo z vás má i na co těšit :). I já jsem se moc těšila, až tenhle článek napíšu, jelikož jsem už hooodně dlouho chtěla vyzkoušet všemi známý Catrice Camouflage Cream, jenže u nás v Rossmannu bohužel značku Catrice nemají, což mě mrzí a mnoho z vás mi i psalo, že dokonce nemají v okolí ani Rossmanna. Hledala jsem tedy nějakou alternativu tohoto korektoru a našla jsem jeden v DM, konkrétně od značky Alverde, který má podobné balení jako ten od Catrice. Oba jsem vyzkoušela a společně porovnala jejich vlastnosti. Jak na tom byly se svými silami, kdo koho přepral? :)




Co se týče balení, jsou na tom tak nějak stejně. Více se mi teda líbí ten od Catrice, ale to už je věc vkusu. Obsahově je na tom lépe Catrice, který má 3g oproti Alverde, který má jen 1,7g. Cenově opět vítězí Catrice s nějakými 85 Kč oproti Alverde za necelých 100 Kč (už ty ceny nevím přesně). Takže v poměru obsah/cena rozhodně vítezí Catrice. Konzistence je u obou více méně stejná, Catrice je možná trošku hutnější.


1. ZKOUŠKA - TEPLOTNÍ
Chtěla jsem zjistit, co korektory udělají, když je vystavím vedru, takže jsem vzala fén a korektory na ruce pořádně zahřála (to můžete poznat podle mojí červené ruky :D). Oba korektory se malinko jakoby ,,opotily". Když jsem pak na ruku přitiskla kapesníček, více se zřejmě zapotil Catrice, vzhledem k tomu, že se jediný obtiskl, oproti Alverde, který udělal jen takovou miniaturní šmouhu :).



2. ZKOUŠKA - SILNÝ PROUD VODY
Dále jsem chtěla zjistit, co se s korektory stane, když na ně pustím silný proud tekoucí vody. Ani s jedním voda vůbec nehla, zůstaly na stejném místě a ve stejné vrstvě. Zase jsem pak přitiskla kapesníček a oba korektory zdárně držely jako přibité.



3. ZKOUŠKA - KRYTÍ
Asi ta nejdůležitější zkouška, po korektorech samozřejmě chceme, aby dobře kryly ;). Omuvte moji bradu, která teď nemá zrovna nejlepší období, ale právě proto alespoň bude poznat krytí. Jelikož je Catrice hutnější, lépe i zakryje, ale hůře se roztírá, dobře zakryje hlavně začervenání, jak můžete vidět na první fotce. U Alverde mi příjde, že krycí schopnost už je trošku nižší, pořád mi zůstaly být vidět červená místa okolo pupínků. Mám pocit, že Alverde se i více slévá do vrásek, hlavně pod očima. Kruhy pod očima určitě lépe zakryje Catrice. Když se oba zapudrují, vydrží poměrně stejně dlouho, vyjma vrásek s korektorem od Alverde.



Shrnutí: Pokud chcete dokonalé krytí, určitě bych doporučila ten od Catrice. Ale myslím si, že pokud nemáte možnost, kde si koupit Catrice, tak Alverde poslouží téměr stejně dobře. Ve všech zkouškách obstály skoro stejně, kromě teplotní zkoušky, kde prohrál Catrice a krycí zkoušky, kde prohrál Alverde. Krycí zkouška má ale větší váhu ;). Takže za mě určitě vítězí korektor Catrice Camouflage Cream, který vás vyjde i levneji s o trochu lepšími schopnostmi a větším množstvím produktu :).

Jaká je vaše zkušenost s těmito korektory? :)


6 comments :

  1. Já do teď ani nevěděla, že Alverde něco takového má :) Každopádně víc se mi líbí ten od Catrice :)

    ReplyDelete
  2. žiadny som ešte nemala ale obzerala som ich no uvidime:)

    ReplyDelete
  3. Já bych po Catrice sáhla bez váhání :)
    Blog ϐook of ϐeauty

    ReplyDelete
  4. Super zatěžkávací test! Moc jsem se na tohle srovnání těšila a zajímal mě výsledek :))

    ReplyDelete
  5. Od Alverde jsem sice korektor nezkoušela, ale já miluju ten od Catrice!!♥ Už mám asi 3. balení a i když jsem mu nejdřív nemohla přijít na chuť, tak teď o to víc ho miluji :)
    mszarofka.blogspot.cz

    ReplyDelete
  6. U nás právě Catrice taky nemají, a potřebuju něco, co mi konečně zakryje kruhy pod očima, mám doma asi šest různých korektorů a kruhy pod očima mám pořád a někdy dokonce ještě větší, poradila bys mi něco prosím? :) a jinak, co bys řekla o tom od Alverde na kruhy pod očima, jak je dobrý a tak? :) Děkuju za odpověď :)

    ReplyDelete

Děkuji moc za všechny komentáře :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...