June 29, 2013

Jak jsem si vyráběla paletku...

Ahojky krásky :)

Tak už i mě postihla mánie zbavit se mono stínů od Essence, ale nikdy se mi žádný návod nelíbil, protože vždy byly vidět plíšky stínů, takže jsem se držela toho, že je chci alespoň trošku zamaskovat. Nechtěla jsem si kupovat nějakou drahou prázdnou paletu, když to jde i levně, ne-li téměř zdarma. takže jsem prohledala své zásoby nepoužíváných DVDček a čápla prázdný obal. Odstranila jsem z něj obrázek "Příběh žraloka", ale tu fóliii, co to překrývala, jsem tam nechala na překrytí mého "nového" obalu. Takže se mi zrodil nápad, jak asi udělat kulaté výřezy na stíny, teď ale už k fotkám, které vám řeknou víc.

Vybraný obal od DVD, je to ten vyšší typ, takže se ta výseč na DVD nebude dotýkat stínů 
(tu věc na držení DVD jsem uřízla)

Obě vnitřní strany obalu jsem chtěla zakrýt, takže jsem si naměřila karton 
(tento je ze starého kalendáře)

Do kartonu jsem si nakreslila a poté vystříhla kolečka ve velikosti stínů

Dále jsem použila pěnovou fólii, kterou jsem přehla na půl (aby byla vyšší) a znovu jsem do ní vystříhla kolečka
(tuto fólii, nebo co to je, najdete třeba u zabalené elektroniky)

Jelikož jsem chtěla vnitřek paletky černý, to samé jsem udělala s černou igelitovou taškou (aby se okolí stínů dalo případně otírat/omývat)
Karton, fólii a igelitku jsem slepila dohromady

I paletku jsem chtěla mít černou, takže jsem vzala starý černý deštník a nastříhala z něj dva kusy na polepení obalu od DVD. Původní ochranou fólii opět přilepíme zpět a tím překryjeme i látku deštníku
(můžete použít jakoukoliv látku) - obal se mi trošku zapařil, když jsem ho nechala na sluníčku schnout, není to takto upatlané

Igelitku jsem nalepila i na druhý karton a všechny připravené části jsem nalepila do krabičky. Teď už stačilo jen nahřát obaly od stínů nad svíčkou, vyndat je a nalepit do nové paletky. A máme hotovo :). 

Mě ještě zbývají 3 volná místa v krabičce, takže postupně stíny dokoupím a paletka bude kompletní :). Na normálním světle se to takhle blbě neleskne, to ten blesk a vůbec to ve skutečnosti vypadá líp :). příště vám ji ukážu třeba na videu :). Jsem na sebe pyšná a se svým výtvorem spokojená :D. Crcala jsem se s tím docela dlouho, než vše zaschlo, než jsem to vymyslela, no prostě mi to dalo práci a právě proto jsem spokojená s výsledkem :). 
Asi to nebude dle vašeho gusta, ale mě se zkrátka nelíbila ta možnost, že to tam mám jen volně nalepené a prostě to do sebe nezapadá :). Konečně můžu paletku přidat do své sbírky a samotné monostíny mi nebudou jen tak někde ležet a budu je konečně používat, příjde mi to praktičtější :).









14 comments :

  1. je to skvělý nápad :) Líbí se mi to a i tak je to praktické, že to můžeš nosit u sebe, je to sice rozměrově větší, ale stále ne tak, abys to nemohla dát do větší tašky :)

    ReplyDelete
  2. Podle mě to je úplně super, jsi hrozně šikovná! Použít deštník by mě rozhodně nenapadlo. :D A souhlasím, taky se mi vůbec nelíbí, když stíny v těch nově vytvořených paletkách nemají žádný systém a jsou jen tak různě naskládané.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Použila jsem všechno, co mi přišlo pod ruku :D

      Delete
  3. výborny nápad :)

    http://eeverywomen.blogspot.sk/

    ReplyDelete
  4. super nápad, škoda, že jsem tak lenivá :D

    byelle.blog.cz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Však já jsem taky líná :D ...tohle byl nějakej zápal do paletky :D

      Delete
  5. ouu to je super nápad.. :) Taky to určitě vyzkouším.. :)

    ReplyDelete
  6. super nápad kolko si asi nahrievala tie tiene nad tou sviečkou

    ReplyDelete

Děkuji moc za všechny komentáře :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...