AHOJKY KRÁSKY :)
Už dlouho tu nebyl žádný recept a měla jsem chuť sem něco přidat, jen nebyl nápad. Jenže pak jsem zkusila něco pro mě nového a chtěla bych se o to s vámi podělit.
Vždy mě hrozně lákalo zkusit upéct vlastní pečivo. Chléb ani tolik ne, ale rohlíky určitě. Když jsem ještě bydlela u rodičů, tak jsem se k tomu nikdy nedokázala dokopat. Jenže teď, když jsem se osamostatnila, tak jsem se chtěla trumfnout a ty rohlíky zkrátka upéct.
Mým snem je být v budoucnu taková ta maminka, co peče domácí pečivo, buchty a dobrůtky pro děti (ale jen s mírou, abych z nich neměla buřtíky :D). Našla jsem si recept a začala kuchtit.
Vždy mě hrozně lákalo zkusit upéct vlastní pečivo. Chléb ani tolik ne, ale rohlíky určitě. Když jsem ještě bydlela u rodičů, tak jsem se k tomu nikdy nedokázala dokopat. Jenže teď, když jsem se osamostatnila, tak jsem se chtěla trumfnout a ty rohlíky zkrátka upéct.
Mým snem je být v budoucnu taková ta maminka, co peče domácí pečivo, buchty a dobrůtky pro děti (ale jen s mírou, abych z nich neměla buřtíky :D). Našla jsem si recept a začala kuchtit.
○ 500g hladké mouky
○ 300ml mléka
○ 1 lžička soli
○ 1 kostka kvasnic
○ 2 lžičky cukru
○ trocha oleje
○ 1 žloutek
Tento receptík můžu jen doporučit, neměla jsem při přípravě žádný problém a to jsem docela matla. Zvládne to opravdu každý. Moje sice ještě nevypadaly vzhledově vábně, ale chutnaly skvěle. ☺ Určitě je budu dělat i dál, protože to není vůbec pracné a výsledek za to stojí.
Dobrou chuť ! ☺
Já jednou zkoušela péct domácí housky a byly strašně dobré, akorát do druhého dne byly jak šutr :( Snad ty Tvé rohlíky byly lepší :) Vypadají totiž krásně!
ReplyDeletePiosek
Bála jsem se, že budou druhý den gumové a že se nebudou dát rozžvýkat, ale byly úplně v pohodě, žádná tvrďárna :)
Delete