October 7, 2016

PROČ MILOVAT PODZIM?


AHOJKY KRÁSKY :)


Je to tak, už tu máme podzim a nemůžu uvěřit tomu, že už dokonce sedmý říjnový den. Ale jsem ráda, to léto mě totiž letos nějak vůbec nebavilo, jelikož to byl první rok v naší bytovce, bez zahrady i bez balkonu a já bez toho zkrátka moc nedokážu žít. Léto mám spojené s vysedáváním na zahradě a ta mi letos hodně chyběla. Ten podzim už pro mě bude jednodušší a letos jsem se ho opravdu nemohla dočkat.

Podzim jsem vždy měla spojený s depresivním počasím bez sluníčka, s deštěm, díky kterému se nedalo jít ven a neustálou únavou z toho všeho. Minulý rok jsem si ale řekla, že přeci nebudu mít celý podzim špatnou náladou a zkusím se na to podívat jinak. Pokusit se z toho podzimu udělat příjemnou záležitost, na kterou se budu každý rok těšit a vytěžit z něj maximum. Takže jak si ten podzim zamilovat?


1) PŘÍRODA

Co může být hezčí, než krásně barevná příroda a padající listí, které šustí pod nohama? Nikdy jsem si toho moc nevšímala, ale minulý rok jsem se na tu přírodu pořádně zadívala a konečně jsem viděla, jak je nádherná. Úplně jsem si zamilovala ty krásně barevné stromy, které hrají červenou, oranžovou nebo červenou barvou, to je prostě nádhera. Zkuste si venku sednout někam na lavičku a chvilku pozorujte, jak je ta naše příroda vlastně krásná :)

2) SVÍČKY

Jsem maniak na svíčky. Když není venku teplo, prší nebo je mlha, tak mi svíčky dodávají energii místo sluníčka. Uklidňují mě, navozují útulnost domova a konečně si můžu dopřát ty krásně nasládlé podzimní vosky od Yankee Candle, na kterých si ujíždím. Svíčky k podzimu zkrátka patří.

3) KNÍŽKY A POHODLÍ

Já jsem nikdy nebyla velký čtenář. Tedy v dětství jsem knížky milovala, ale s povinnou četbou k maturitě se mi to hrozně zprotivilo. No řekla jsem si, že už tu nechuť musím překonat a zase si něco přečíst. Loni mě právě nakoplo to, že vyšla knížka od Zoelly Girl Online a dostala jsem ji tedy od rodičů k Vánocům. Zase mě to čtení chytlo. Sice nejsem ten typ čtenáře, který neustále kouká do knížky a za měsíc jich přečte šest. Jsem spíš takový rekreační čtenář, moc dlouho u toho nevydržím. Pořád mám víc ráda seriály a proto je čtení až na druhém místě a čtu jen, když mám náladu. Ale teď na podzim se mi právě hrozně líbí ta pohoda, kterou ta knížka dokáže navodit. Zamilovala jsem si teď jen tak zalézt pod deku na gauč nebo do vyhřáté postýlky a číst si. Hrozně to uklidňuje :)
4) ČAJE

Jsem od přírody čajofil. Miluju čaje. V létě mi ale opravdu nechutnají, v tom horku na nějaký horký čaj ani nemám chuť, raději se něčím zchladím. Kvůli čajům se těším na podzim. Vždy si udělám zásobu a každý den střídám příchutě. Nejradši mám ale domácí pečený čaj, který mamka každý rok dělá a je prostě nejlepší.

5) PODZIMNÍ FILMY

Nikdy jsem nevyhledávala nějaké podzimní filmy, ale loni jsem si chtěla ten podzim zpříjemnit a tak jsem si vyhledala podzimní filmy, ze kterých jsem si chtěla udělat každoroční stálice a mít je spojené právě s podzimem (něco jako o Vánocích Grinch). Je zvláštní, že se mi zalíbily hlavně staré filmy, kterým já obvykle neholduji, ale zrovna tyhle podzimní filmy, jsou hodně povedené. Zamilovala jsem si hlavně film Hokus Pokus, který všem doporučuji zkouknout, protože je perfektní. Dále jsou super klasiky jako Casper nebo Addamsova rodina.


Doufám, že jsem vám tímhle článkem trošku navodila podzimní náladu nebo vám ji alespoň zlepšila a zbavila vás nějaké podzimní depky. Třeba na podzim změníte názor. 

A co milujete na podzimu vy? :) 



4 comments :

  1. Já se vždy na podzim těším protože mám narozeniny a taky hlavně na podzimní procházky na čerstvém vzduchu. A pak když přijdu domů a zachumlám se do deky s horkým čajem nebo čokoládou :-)

    ReplyDelete
  2. Já zimu nesnáším celkově, takže moc radost nemám. ALE nakonec podlehnu barvě přírody a hlavně, jak píšeš svíčky vedou :D

    ReplyDelete
  3. No ja jesen aj zimu velmi nemusím, ale dovody ktoré si uviedla su presne tie, vdaka ktorým sa mi dari toto obdobie prečkať :-D Už nech je zas leto :-D

    ReplyDelete
  4. Naprosto s tebou souhlasím, podzim jsem taky dřív nesnášela a dneska je to jedno z mých nejoblíbenějších období. Jinak domácí pečený čaj? To zní fakt dobře, nikdy jsem o tom totiž neslyšela a nemám páru o tom, jak se připravuje :D Na svým blogu mám podobny článek, tak pokud si chceš zrovna něco přečíst, klidně se na něj mrkni :)
    www.lucastirska.blogspot.cz

    ReplyDelete

Děkuji moc za všechny komentáře :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...